Oct
25
5:00 PM17:00

GYM-AFTEN // Klimatosse?

Alle vil gerne passe på klimaet, men hvorfor vil vi egentlig gerne det? Har Gud en holdning til klimaet, og er der overhovedet et håb for mennesker med klimaangst? Alle er velkomne, uanset om du er klimaaktivist eller er helt ’grøn’ på området. Vi glæder os til en spændende og meget relevant Gym-aften! 

Lisa Rom Boye kommer og deler sine tanker om klimaspørgsmålet og sætter ord på, hvordan man som menneske og som troende kan forholde sig til en meget omdiskuteret problematik. 

View Event →

Sep
27
5:00 PM17:00

GYM-AFTEN // En pilgrims historie

På denne aften skal vi høre en historie. Hvad sker der, når Gud møder en og forvandler alt? Clara oplevede et udsædvanligt møde med Gud i en svær ungdomstid. Hun valgte i en alder af 18 år at rejse alene ud i verden for at finde en vej og en mening. Det resulterede i et år som pilgrim med livet i en rygsæk og en masse spændende møder. Både med mennesker og med Gud. Siden den første pilgrimsrejse har Gud vist sig på forskellige måder i Claras liv og omfavnet hende med en overvældende kærlighed. Den kærlighed har hun nu rejst rundt og delt med mennesker rundt i verdenen. Kom som du er og hør et eventyr, et vidnesbyrd, om et usædvanligt menneskeliv, om Gud og om at være en pilgrim på vandring.  

Clara Elisabeth Dalsgaard, 22 år, kommer og deler sit vidnesbyrd med os. Hun er til daglig ansat i YWAM Danmark (Youth With A Mission) og bor i København.

View Event →
Aug
30
5:00 PM17:00

GYM-AFTEN // Jesus og vores dybeste ensomhed

Jesus. Navnet på verdenshistoriens mest indflydelsesrige mand. Han beskriver sig selv som ’Den Gode Hyrde’, der vogter får…og vi er vidst fårene ;) Kom og hør, hvordan dette lidt fremmede billedsprog kan ændre et menneskes syn på sig selv og rumme fantastiske sandheder til sårbare, stærke og ensomme mennesker i 2019.  

Henrik Nymann Eriksen, forstander på luthersk missions højskole, kommer og deler sine opdagelser og tanker om Jesus som ’Hyrden’ i et menneskes liv.

View Event →
Gymaften - Gud viser sig i en bog v/Troels Nymann
Apr
26
6:15 PM18:15

Gymaften - Gud viser sig i en bog v/Troels Nymann

Bibelen. Det er den bog de kristne anbefaler, hvis du vil finde svarene på livets dybeste og vigtigste spørgsmål. Ja, påstanden er jo faktisk, at Gud åbenbarer sig igennem bogen. Men hvad gør man ved alle de ting i bibelen, som umiddelbart ikke giver mening? Hvordan skal man læse bogen?

Hvis du er kristen og bibelen betyder noget personligt for dig, eller hvis du ikke er kristen og måske er skeptisk overfor bibelen og dens såkaldte autoritet, så er dette en aften for dig. Troels Nymann, der har sin faglighed i litteraturhistorie og religionsvidenskab kommer fra Aarhus og holder oplæg for os. Vel mødt til en spændende Gymaften.

View Event →
Gymaften - Tro og Politik v/Lukas Julius Kaarby
Mar
29
6:30 PM18:30

Gymaften - Tro og Politik v/Lukas Julius Kaarby

Folketingsvalget står for døren. I KFS støtter vi op om, at det er vigtigt at stemme, og vi tror også at troen på en Gud påvirker, hvordan man gør det. Betyder det, at alle kristne tilhører en bestemt fløj eller parti? Hvilket udgangspunkt giver min tro mig egentlig, når jeg står i stemmeboksen?

Det er et par af de spørgsmål, som Lukas Julius Kaarby (Studerende på statskundskab) vil gøre os klogere på. Så kom til en interessant Gymaften, hvor du garanteret lærer noget nyt og bliver bedre udrustet til det kommende valg.

View Event →
Gymaften - Simon og Monopolet
Feb
22
6:15 PM18:15

Gymaften - Simon og Monopolet

Denne gymaften kommer til at stå spørgsmålets og dilemmaets tegn. Vi skal nemlig holde Simon & Monopolet! Denne aften får du muligheden for, at du kan lytte til tre KFS’eres personlige tanker, råd og svar på nogle af de ting, som fylder i dine tanker. Volontør Simon er vært og vil lede os igennem seancen.

For at vi alle kan få noget ud af sådan en aften, så betyder dine spørgsmål noget! Der er ikke nogle emner, som er for små eller mærkelige, men vi ønsker gerne, at de tager udgangspunkt i det levede liv med troen på gymnasiet. Udover det, så vil vi også give en klar opfordring til at være ærlige.

I løbet af aftenen kan du sende dine dilemmaer til Simon, men du kan faktisk allerede gøre det nu på:
Facebook PB: Simon Nymann KFS volontør
Phone: 23 98 64 81
Mail: Volontor-ost@kfs.dk

View Event →
Nov
30
6:15 PM18:15

Gymaften - Hvorfor bede når Gud ved alt v/ Rebekka Rasmussen

Til denne gymaften er det vores helt egen Rebekka(gymnasie sekretær i KFS), der vil holde et oplæg, om det hun brænder allermest for, nemlig bøn. Hvad er bøn? Hvad betyder det for vores liv? Og hvordan beder man egentlig? 

Bøn er et af de mest centrale og fantastiske ting i livet som kristen, men derfor kan det stadig være svært at forstå og praktisere. Det vil Rebekka rede ud for os til en herlig bønsaften i november

View Event →
Nov
9
to Nov 11

Novemberlejr 2018 - At være elsket og at elske andre

Novemberlejr er lejren til dig, der går på gymnasiet og har brug for en rolig weekend langt fra gymnasiet, hvor du samtidig for tid til Gud, fællesskab, lovsang, bøn, og jeg skal komme efter dig! I år holdes det i en spejderhytte, så forbered dig bare på en rigtig hyggelig weekend.

Temaet for lejren er Guds kærlighed. Man kan argumentere for, at ordet kærlighed måske er det ord, der beskriver Gud bedst. Det ligger i hans væsen og person, at han elsker os. Det er en grundlæggende, frisættende, bred og dyb sandhed. Det er jo en sandhed vi ser i Jesus. Derfor vil vi beskæftige os med det at være elsket og at elske andre. 

Til at hjælpe os med det vil Signe Thorup Elmelund (teologi studerende) komme og tale til og med os :) 

View Event →
Oct
26
6:15 PM18:15

Gymaften - Menneskesyn v/Morten Munch

Hvis du ønsker en helhedsopfattelse af virkeligheden, så kræver det, at du har et menneskesyn. Hvad er menneskets plads? Er mennesket godt eller ondt? Er det svagt eller stærkt? Er mennesket noget særligt i forhold til resten af materien? Der er mange bud om sandheden her, så derfor vil Morten Munch (Bachelor i teologi) komme og redegøre for forskellige menneskesyn og præsentere det kristne. 

View Event →
Sep
28
6:15 PM18:15

Gymaften - Hvem er Gud? v/Jeanette Trellborg Roager

Hvem er Gud? Vi ved måske hvem vi tror på og hvilke ord, der beskriver Gud, men hvad er vores billede af ham? Denne aften kommer til at handle om gudsbilleder. Vores gudsbillede er dybere end en række begreber. Det handler dybest set om hvem jeg ser for mig, og hvad jeg tror han vil mig, hvilket gør det meget personligt og vigtigt. Jeanette Trellborg Roager (psykologistuderende ved KU) vil dele hendes viden, tanker og erfaringer om dette emne, og det bliver rigtig spændende. 

View Event →
May
4
to May 5

Retræte

v/ Thomas Frovin, Projektleder i Areopagos

Kender du det? Lektierne og afleveringerne stiger en til hovedet. Lærerne mener alle at netop deres fag er det allervigtigste, og derfor skal de sidste sekunder i hver eneste time benyttes 110%. Nogle gange har man bare lyst til en pause. At trække stikket ud og blive helt rolig. Uanset om det lyder bekendt eller ej, har du nu muligheden. Den 4.-5. maj afholder Gym-KFS Øst en retræte som supplement til forårets gymaftner.

Vi vil bruge et døgns tid til sammen at trække os tilbage fra hverdagens mange opgaver, afleveringer og uro op til eksaminerne. Der vil være tid til at være stille sammen. Tid til Gud. Tid med os selv. Tid med hinanden. Vi vil blive ledt i retræten af Thomas Frovin, der er projektleder i Areopagos og det vil foregå i de skønne omgivelser i og omkring Karlslunde Strandkirke.

Tag et døgn ud af kalenderen og tag et hvil. 
Tilmeld dig på begivenheden på facebook

View Event →
Apr
13
6:30 PM18:30

Gymaften - Uncover - Hvad er det og hvordan gør man?

v/ Kristoffer Kruse, uncover-ansat i KFS

Går du og overvejer hvordan du skal undersøge mere om kristendommen? Eller måske er du allerede kristen og vil gerne vide hvordan du kan dele din tro med dine gymnasievenner. I KSF har vi forskellige materialer der vil hjælpe kristne og deres venner til at læse i bibelen sammen, og et af dem er Uncover. Til denne gymaften får vi besøg af Kristoffer, som vil fortælle om hæftet, og sammen skal vi prøve kræfter med det. 

View Event →
Mar
16
6:30 PM18:30

Gymaften - Islam og kristendom

v/ Kathrine Kofod-Frederiksen, gymnasielærer i Solrød

I religionsundervisningen møder vi mange forskellige religioner. To af de religioner man altid arbejder med er Islam og Kristendom. Men hvordan forholder disse to sig egentlig til hinanden? Hvor er der forskelle og hvor er der ligheder? Kom til en aften hvor vi stiller skarpt på netop dette. 

View Event →
Feb
23
6:30 PM18:30

Gymaften - 5 spørgsmål til det ateistiske verdensbillede

v/Manuel Vigilius, COWI 

Hvordan ser dit verdensbillede ud? Hvor har du dit verdensbillede fra? Vi har alle sammen forskellige verdensbilleder, men hvor opmærksomme er vi på netop det vi tror på? Det ateistiske verdensbillede bliver nærmest taget for givet på uddannelsesinstitutioner og i lærebøger i Vesten. Men er det virkelig så indlysende? Giver det en tilfredsstillende forståelse af verden, som vi kender den og af de vigtigste ting i livet? Er det overhovedet rationelt?

View Event →
Feb
2
6:30 PM18:30

Gymaften - Spørgmålsaften og generalforsamling

v/ elever fra KFS’ højskole LTC

Har du nogensinde overvejet hvad du ville spørge en kristen om hvis intet spørgsmål var for stort eller for småt? Til denne gymaften får du netop den mulighed. Der vil komme et panel af elever fra LTC, som vil forsøge at svare på alle de spørgsmål der kommer, og derfor er det dig der bestemmer hvad vi skal snakke om. I løbet af aftenen vil der også være en kort generalforsamling. Kom og vær med til en aften hvor du kan blive hørt, og få indflydelse. 

Se event på facebook

View Event →
Dec
14
4:00 PM16:00

Julehygge

 • 98 Ågade, 4, tv København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Vi fletter julehjerter og spiser æbleskiver til aftensmad. På et tidspunt vil vi synge et par julesalmer og høre en andagt. Kom til en hyggelig eftermiddag og aften.

View Event →
Dec
1
6:30 PM18:30

Gymaften - Hvordan kan du tro på mirakler?

 • 98 Ågade, 4. tv København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Jesus gik på vandet, helbredte syge og forvandlede vand til vin. Igen og igen udførte han mirakler for øjnene af dem, der fulgte ham. Men er mirakler ikke brud på naturlovene, og har vi ikke for længst afvist muligheden for mirakler med naturvidenskaben? Martin er fysikstuderende og tror på Jesus – dermed også på miraklerne. Kom og hør hans forklaring og argumentation til Gymaften.

View Event →
Oct
27
6:30 PM18:30

Gymaften - Er Gud en nådig Gud?

 • 98 Ågade, 4. tv København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

93… 94… 95... For 500 år siden var der en mand som bankede 95 teser op en kirkedør i Wittenberg. Men hvad var det egentlig Luther ville og hvad mente han med at mennesket blev frelst ved nåde alene? Til denne Gymaften vil Martin tage fat i kernen af det Luther sagde: Den nådige Gud. 

View Event →
Sep
29
6:30 PM18:30

Gymaften - Identitet i Jesus

 • 98 Ågade København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Jeg er gymnasieelev. Jeg er fodboldspiller. Jeg er trommeslager. Jeg er SF'er. Jeg er vegetar. Jeg er skralder. Jeg er kristen. Jeg er... Der er mange ting, som er med til at definere, hvem vi er. Vores identitet bliver formet af alt muligt forskelligt. Hvad vil det sige at have sin identitet i Jesus? 

View Event →
Sep
8
6:30 PM18:30

Gymaften - En samtale om tro og liv

 • 98 Ågade, 4. tv København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Venner og veninder er en fantastisk ting. Med dem kan vi snakke, grine og græde. Nogle gange bliver vi venner med mennesker, som tænker det samme om livet som os selv. Andre gange går vi hen og bliver venner med mennesker, der har en anden tilgang til livet end os selv. Det kan føre til mange gode samtaler. Lisa og Ditte-Marie er gode veninder, men de har ikke de samme tanker om tro og liv. Denne aften vil de gå i dialog om de forskellige synspunkter. Tag gerne en ven med og få inspiration til samtalen om troen og livet.

View Event →
May
5
6:30 PM18:30

Gymaften - Hvordan kan du tro på mirakler?

v/ Martin Vase, fysikstuderende, AU

I evangelierne i Det Nye Testamente kan man gang på gang læse, at Jesus udfører et mirakel. Han går på vandet. Han forvandler vand til vin. Han helbreder mennesker og vækker døde til live igen. Det hele lyder som noget fra et eventyr eller en Harry Potter-film. Men kristne påstår stadig i dag, at det virkelig skete. Men hvordan kan man tro på miraklerne? Og hvad er et mirakel overhovedet? Kom og hør et spændende oplæg af en fysikstuderende til denne Gymaften.

View Event →
Apr
21
6:30 PM18:30

Gymaften - Hvorfor tror du på Jesus' opstandelse?

 • 98 Ågade København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

v/ Kathrine Kjær Schmidt, historiestuderende, KUA

Vi har netop fejret påske, hvor Jesus ifølge kristendommen døde på et kors og stod op fra de døde. Men hvordan kan man på nogen måde tro på, at Jesus kom til live igen og gik ud af graven? Findes der rationelle argumenter for det? Og hvilken betydning kan det have for en kristen i 2017? Kom og få et svar til denne Gymaften!

View Event →
Apr
8
to Apr 12

Påskelejr17 - Ståstedet

 • 2 Højvangens Torv Skanderborg, 8660 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Påskelejr er nærvær med andre studerende – gamle såvel som nye venner. Lejren er for dig, der er i gang med en gymnasial eller videregående uddannelse eller lige midt imellem. Det er fem dage med fælles møder, undervisning, et bredt udvalg af tilvalg, cafémiljøer, koncerter og meget, meget mere.

View Event →
Mar
21
3:30 PM15:30

Gymaften - Hvad er det gode og meningsfulde liv?

 • 98 Ågade København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

v/ Alexander Vinkel Nielsen, volontør i KFS

Mange mennesker ønsker at leve et godt og meningsfuldt liv. Og i det 21. århundrede søger mange mennesker efter noget, der kan give livet mening. Men er der overhovedet en mening med livet? Kom og hør Alexanders tanker om spørgsmålet samt hans bud på, hvad kristendommen har at sige om det gode og meningsfulde liv.

View Event →
Mar
10
6:30 PM18:30

Gymaften - Hvorfor er du kristen?

 • 98 Ågade København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

v/ Inger og Erik Nymann Eriksen


Hvordan er det leve i troen på Jesus gennem et helt liv? Hvilke glæder, sorger og frustrationer er der forbundet med det? Og hvordan er det at have troen til fælles med sin ægtefælle? Det vil Inger og Erik, der er et ældre ægtepar, komme og dele deres tanker omkring denne aften.

View Event →