Feb
23
6:30 PM18:30

Gymaften - 5 spørgsmål til det ateistiske verdensbillede

v/Manuel Vigilius, COWI 

Hvordan ser dit verdensbillede ud? Hvor har du dit verdensbillede fra? Vi har alle sammen forskellige verdensbilleder, men hvor opmærksomme er vi på netop det vi tror på? Det ateistiske verdensbillede bliver nærmest taget for givet på uddannelsesinstitutioner og i lærebøger i Vesten. Men er det virkelig så indlysende? Giver det en tilfredsstillende forståelse af verden, som vi kender den og af de vigtigste ting i livet? Er det overhovedet rationelt?

View Event →
Mar
16
6:30 PM18:30

Gymaften - Islam og kristendom

v/ Kathrine Kofod-Frederiksen, gymnasielærer i Solrød

I religionsundervisningen møder vi mange forskellige religioner. To af de religioner man altid arbejder med er Islam og Kristendom. Men hvordan forholder disse to sig egentlig til hinanden? Hvor er der forskelle og hvor er der ligheder? Kom til en aften hvor vi stiller skarpt på netop dette. 

View Event →
Apr
13
6:30 PM18:30

Gymaften - Uncover - Hvad er det og hvordan gør man?

v/ Kristoffer Kruse, uncover-ansat i KFS

Går du og overvejer hvordan du skal undersøge mere om kristendommen? Eller måske er du allerede kristen og vil gerne vide hvordan du kan dele din tro med dine gymnasievenner. I KSF har vi forskellige materialer der vil hjælpe kristne og deres venner til at læse i bibelen sammen, og et af dem er Uncover. Til denne gymaften får vi besøg af Kristoffer, som vil fortælle om hæftet, og sammen skal vi prøve kræfter med det. 

View Event →
May
4
to May 5

Retræte

v/ Thomas Frovin, Projektleder i Areopagos

Kender du det? Lektierne og afleveringerne stiger en til hovedet. Lærerne mener alle at netop deres fag er det allervigtigste, og derfor skal de sidste sekunder i hver eneste time benyttes 110%. Nogle gange har man bare lyst til en pause. At trække stikket ud og blive helt rolig. Uanset om det lyder bekendt eller ej, har du nu muligheden. Den 4.-5. maj afholder Gym-KFS Øst en retræte som supplement til forårets gymaftner.

Vi vil bruge et døgns tid til sammen at trække os tilbage fra hverdagens mange opgaver, afleveringer og uro op til eksaminerne. Der vil være tid til at være stille sammen. Tid til Gud. Tid med os selv. Tid med hinanden. Vi vil blive ledt i retræten af Thomas Frovin, der er projektleder i Areopagos og det vil foregå i de skønne omgivelser i og omkring Karlslunde Strandkirke.

Tag et døgn ud af kalenderen og tag et hvil. 
Tilmeld dig på begivenheden på facebook

View Event →

Feb
2
6:30 PM18:30

Gymaften - Spørgmålsaften og generalforsamling

v/ elever fra KFS’ højskole LTC

Har du nogensinde overvejet hvad du ville spørge en kristen om hvis intet spørgsmål var for stort eller for småt? Til denne gymaften får du netop den mulighed. Der vil komme et panel af elever fra LTC, som vil forsøge at svare på alle de spørgsmål der kommer, og derfor er det dig der bestemmer hvad vi skal snakke om. I løbet af aftenen vil der også være en kort generalforsamling. Kom og vær med til en aften hvor du kan blive hørt, og få indflydelse. 

Se event på facebook

View Event →
Dec
14
4:00 PM16:00

Julehygge

 • 98 Ågade, 4, tv København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Vi fletter julehjerter og spiser æbleskiver til aftensmad. På et tidspunt vil vi synge et par julesalmer og høre en andagt. Kom til en hyggelig eftermiddag og aften.

View Event →
Dec
1
6:30 PM18:30

Gymaften - Hvordan kan du tro på mirakler?

 • 98 Ågade, 4. tv København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Jesus gik på vandet, helbredte syge og forvandlede vand til vin. Igen og igen udførte han mirakler for øjnene af dem, der fulgte ham. Men er mirakler ikke brud på naturlovene, og har vi ikke for længst afvist muligheden for mirakler med naturvidenskaben? Martin er fysikstuderende og tror på Jesus – dermed også på miraklerne. Kom og hør hans forklaring og argumentation til Gymaften.

View Event →
Oct
27
6:30 PM18:30

Gymaften - Er Gud en nådig Gud?

 • 98 Ågade, 4. tv København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

93… 94… 95... For 500 år siden var der en mand som bankede 95 teser op en kirkedør i Wittenberg. Men hvad var det egentlig Luther ville og hvad mente han med at mennesket blev frelst ved nåde alene? Til denne Gymaften vil Martin tage fat i kernen af det Luther sagde: Den nådige Gud. 

View Event →
Sep
29
6:30 PM18:30

Gymaften - Identitet i Jesus

 • 98 Ågade København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Jeg er gymnasieelev. Jeg er fodboldspiller. Jeg er trommeslager. Jeg er SF'er. Jeg er vegetar. Jeg er skralder. Jeg er kristen. Jeg er... Der er mange ting, som er med til at definere, hvem vi er. Vores identitet bliver formet af alt muligt forskelligt. Hvad vil det sige at have sin identitet i Jesus? 

View Event →
Sep
8
6:30 PM18:30

Gymaften - En samtale om tro og liv

 • 98 Ågade, 4. tv København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Venner og veninder er en fantastisk ting. Med dem kan vi snakke, grine og græde. Nogle gange bliver vi venner med mennesker, som tænker det samme om livet som os selv. Andre gange går vi hen og bliver venner med mennesker, der har en anden tilgang til livet end os selv. Det kan føre til mange gode samtaler. Lisa og Ditte-Marie er gode veninder, men de har ikke de samme tanker om tro og liv. Denne aften vil de gå i dialog om de forskellige synspunkter. Tag gerne en ven med og få inspiration til samtalen om troen og livet.

View Event →
May
5
6:30 PM18:30

Gymaften - Hvordan kan du tro på mirakler?

v/ Martin Vase, fysikstuderende, AU

I evangelierne i Det Nye Testamente kan man gang på gang læse, at Jesus udfører et mirakel. Han går på vandet. Han forvandler vand til vin. Han helbreder mennesker og vækker døde til live igen. Det hele lyder som noget fra et eventyr eller en Harry Potter-film. Men kristne påstår stadig i dag, at det virkelig skete. Men hvordan kan man tro på miraklerne? Og hvad er et mirakel overhovedet? Kom og hør et spændende oplæg af en fysikstuderende til denne Gymaften.

View Event →
Apr
21
6:30 PM18:30

Gymaften - Hvorfor tror du på Jesus' opstandelse?

 • 98 Ågade København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

v/ Kathrine Kjær Schmidt, historiestuderende, KUA

Vi har netop fejret påske, hvor Jesus ifølge kristendommen døde på et kors og stod op fra de døde. Men hvordan kan man på nogen måde tro på, at Jesus kom til live igen og gik ud af graven? Findes der rationelle argumenter for det? Og hvilken betydning kan det have for en kristen i 2017? Kom og få et svar til denne Gymaften!

View Event →
Apr
8
to Apr 12

Påskelejr17 - Ståstedet

 • 2 Højvangens Torv Skanderborg, 8660 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Påskelejr er nærvær med andre studerende – gamle såvel som nye venner. Lejren er for dig, der er i gang med en gymnasial eller videregående uddannelse eller lige midt imellem. Det er fem dage med fælles møder, undervisning, et bredt udvalg af tilvalg, cafémiljøer, koncerter og meget, meget mere.

View Event →
Mar
21
3:30 PM15:30

Gymaften - Hvad er det gode og meningsfulde liv?

 • 98 Ågade København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

v/ Alexander Vinkel Nielsen, volontør i KFS

Mange mennesker ønsker at leve et godt og meningsfuldt liv. Og i det 21. århundrede søger mange mennesker efter noget, der kan give livet mening. Men er der overhovedet en mening med livet? Kom og hør Alexanders tanker om spørgsmålet samt hans bud på, hvad kristendommen har at sige om det gode og meningsfulde liv.

View Event →
Mar
10
6:30 PM18:30

Gymaften - Hvorfor er du kristen?

 • 98 Ågade København N, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

v/ Inger og Erik Nymann Eriksen


Hvordan er det leve i troen på Jesus gennem et helt liv? Hvilke glæder, sorger og frustrationer er der forbundet med det? Og hvordan er det at have troen til fælles med sin ægtefælle? Det vil Inger og Erik, der er et ældre ægtepar, komme og dele deres tanker omkring denne aften.

View Event →
Oct
28
6:30 PM18:30

Gymaften - "Back to basic" v/ Christian Rasmussen

 • 98 Ågade København, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Måske har du hørt udsagnet "Kristendommen handler bare om Jesus" eller "Du kan ikke være kristen uden at tro på Jesus." Men hvem var Jesus egentlig, og hvorfor har han en så central plads? Denne aften vil vi fokusere på hvad, der gør kristendommen særlig, og om den omtalte Jesus fra Nazaret har en betydning for os i dag. Gælder de ting, som han sagde ifølge Bibelen, stadig for danskere i det 21. århundrede? Denne aften vil være oplagt til at tage en ven med, som er nysgerrig efter at vide mere om kristendommen, og hvorfor Jesus er kristendommens hovedperson.

Christian Rasmussen er generalsekretær i KFS

 

View Event →
Oct
15
to Oct 19

Discipeltræf

Temaet for Discipeltræf 2016 er ’På vej – en vandring med Gud’. Vi er alle på vej i livet og undervejs danner vi mange forskellige relationer. Nogle er for et langt stræk i vores liv, nogle er for korte etaper. Det kan være studiekammerater, familie, venner. Gud er også i relation til os gennem hele livet og vi skal stille skarpt på hvad det betyder for vores liv og relationer. Så gå med på DT16 med Gud og en masse gymnasiestuderende!

View Event →
Sep
30
6:30 PM18:30

Gymaften - "En god Gud i en ond verden?" v/ Lisa Rom Boye

 • 98 Ågade København, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Hvis Gud er god, hvorfor gør han så ikke noget ved… *indsæt problem*?

Det kræver ikke mange klik på nyhedssider for at indse, at der sker mange onde ting i verden. 
Ude i verden er der krig og min klassekammerats mor er ramt af sygdom og det hele virker uretfærdigt. Hvorfor gør Gud ikke noget ved det? Er Gud ligeglad? Kan man tro på en god Gud, når der er så meget ondt i verden? 
Denne aften vil vi undersøge, hvorfor kristne stadig insisterer på, at Gud er god, når verden virker ond.

View Event →
Sep
9
6:30 PM18:30

Gymaften - "Gud i gymnasiet?" v/ Kristoffer Roager

 • 98 Ågade København, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Skoleåret er startet, hverdagen kører og hvad så med Gud? Har Gud stadig en rolle at spille? Er der plads til Gud i en travl hverdag, hvor der også er mange andre ting, der skal passes?  

Denne aften vil vi sætte fokus på at være kristen i gymnasiet. Hvordan kan man navigere i både at være en del af gymnasielivet og samtidig stå fast i en relation til Gud? Det vil være en oplagt mulighed for at stille spørgsmål og tage de ting op, som du synes er sværest. Talen vil også indeholde nogle praktiske råd, inspiration og konkrete værktøjer til hverdagen.

Kristoffer Roager er stud.teol. på Dansk Bibel-Institut og blev student fra Tønder Gymnasium i 2013.

View Event →
Aug
26
6:30 PM18:30

Gymaften - "Hvis du er kristen, må du så ikke...?" v/Nanna Gummesen Ellerbek

 • 98 Ågade København, 2200 Denmark (map)
 • Google Calendar ICS

Er du nogensinde blevet stillet spørgsmålet: "Hvis du er kristen, må du så ikke...?". Eller har du selv stillet spørgsmålet og vil gerne vide mere? Så kom med til Gymaften, hvor vi denne aften vil italesætte nogle af de emner, som efterhånden er blevet store tabuer i kristendommen: sex, porno og druk.  
Udgangspunktet vil være et bibelsk syn, men samtidig vil det også bære præg af det personlige og levede liv. Du ved måske godt, hvad Bibelen siger, men hvordan skal man leve det ud i praksis? Der vil være plads til dialog, så tag dine spørgsmål med og inviter gerne dine venner med, som kunne være interesserede i at høre mere og tage del i snakken.

Nanna Gummesen Ellerbek har studeret psykologi på Københavns Universitet og er fra 1. september 2016 ansat som ungdomskonsulent i IMU i Region Øst.

View Event →
Jun
3
6:30 PM18:30

Gymaften

 • Ågade 98, 4 tv 2200 København N Danmark (map)
 • Google Calendar ICS

Så er det blevet tid til dette skoleårs sidste Gymaften. Denne aften vil vi bruge god tid på at hygge, fejre sommerens komme og selvfølgelig - traditionen tro - danse les lanciers. Det bliver både festligt og en anelse vemodigt, når vi skal slutte året godt af sammen og sige farvel til 3.g'erne, der om en måneds tid drager ud i den store verden.

Vi starter godt ud med fællesspisning kl. 18:30 og kl. 19:30 begynder vi festen. Du kan læse mere om, hvad der skal ske og tilmelde dig på facebook-begivenheden (brug linket nedenunder). 

View Event →
May
20
6:30 PM18:30

Gymaften

 • Ågade 98, 4 tv 2200 København Danmark (map)
 • Google Calendar ICS

Eksamensperioden er ved at tage fat, men du kan stadig få en pause fra læsningen med en hyggelig fredag aften i KFS. Johnny Tidemand kommer og argumenter for Bibelens sandhed. Det bliver en aften med plads til dialog og spørgsmål, så tag gerne din klassekammerat med.

Vi lægger ud med fællesspisning kl. 18:30, og så starter vi programmet officielt kl. 19:30. Du kan læse mere om aftenens program og tilmelde dig på facebook-begivenheden (brug linket nedenunder).

View Event →
Apr
29
6:30 PM18:30

Gymaften

 • Ågade 98, 4 tv 2200 København N Danmark (map)
 • Google Calendar ICS

Så er det tid til Gymaften igen! Denne aften skal vi høre Christian Thomsen fortælle om emnet: "Hvad vil det sige at følge Jesus?". Hvordan er man kristen i Danmark anno 2016? Hvad betydning har det, Jesus sagde for ca. 2000 år siden i dag? - Og hvilke konsekvenser har det? Disse spørgsmål har relevans både for kristne og andre, som er interesserede i, hvad kristendommen egentlig siger, så tag en ven under armen og kom med.

Vi starter ud med fællesspisning kl. 18:30, og kl. 19:30 går vi officielt i gang med programmet. Du kan læse mere om arrangementet og tilmelde dig på facebook-begivenheden (brug linket nedenunder).

View Event →
Apr
8
6:30 PM18:30

Gymaften

Til denne Gymaften vil vi fokusere på den vigtigste kilde i kristendommen: Bibelen. Henrik Nymann Eriksen kommer og taler om "Bibelens troværdighed". Kan vi bruge bog, som er blevet skrevet for ca. 2000 år siden? Hvor meget af Bibelen gælder ind i vores hverdag i dag? Hvordan kan det være, at kristne mener, den har taleret ind i vores liv?

Vi starter aftenen ud med fællespisning kl. 18:30, og kl. 19:30 starter det officielle program. Du kan læse mere og tilmelde dig begivenheden på facebook (brug linket nedenunder).

View Event →
Mar
19
to Mar 23

Påskelejr

 • Højvangens Torv 6 8660 Skanderborg Danmark (map)
 • Google Calendar ICS

Hvert år er der samling for kristne studerende på Skanderborg Gymnasium i påskeferien, og i år er ingen undtagelse! Det er en super god mulighed for at møde kristne fra andre steder i Danmark og sammen lære mere om Gud.
Lejrens program består bl.a. af seminarer, møder, lovsang, hygge, bibeltimer mm.
Alle er velkommen, så tøv ikke med at tilmelde dig (og måske et par venner?).

Du kan læse mere om eventet på Påskelejrs facebookside, eller gå ind på GymKFS København på facebook og find linket der.

View Event →
Mar
11
6:30 PM18:30

Gymaften

Så træder vi ind i foråret med en Gymaften, hvor Manuel Vigilius skal tale om emnet "5 spørgsmål til det ateistiske verdensbillede". Vi vil sammen tage fat på det ateistiske verdenssyn og prøve at skabe en dialog ud fra Vigilius' oplæg.

V starter med fællesspisning kl. 18:30, og kl. 19:30 går det officielle program i gang. Du kan tilmelde dig begivenheden på facebook og læse mere, når vi nærmer os (brug linket nedenunder).  

View Event →
Feb
26
6:30 PM18:30

Gymaften

 • Ågade 98, 4 tv 2200 København N Danmark (map)
 • Google Calendar ICS

Vel mødt til årets tredje Gymaften!
Denne aften kommer Ellen Esmarch Pedersen og taler over emnet "Selvbillede og gudsbillede". Hvordan kan man som kristen finde/bevare et sundt syn på sig selv, og hvordan spiller vores syn på Gud ind i det? Hvad påvirker vores selvbillede og gudsbillede i dag?
Er det noget, du selv tænker over, eller har du en ven, som kunne være interesseret, så tag din ven under armen og tilmeld dig! - Du er også velkommen, selvom emnet måske ikke fylder så meget hos dig lige nu.

Vi starter med fællesspisning kl. 18:30 og det officielle program starter kl. 19:30. Du kan læse mere og tilmelde dig på begivenheden på facebook (brug linket nedenunder).

View Event →
Feb
12
6:30 PM18:30

Gymaften

 • Ågade 98, 4 tv 2200 København Danmark (map)
 • Google Calendar ICS

Giver alt ved kristendommen mening for dig?
Er svaret ja, så tag en ven med til denne aften, hvor der vil være god mulighed for at stille spørgsmål til kristendommen.
Er svaret nej, så kom med dine spørgsmål og bliv klogere på, hvad kristendommen faktisk siger om Jesus, det kristne liv og fænomener mellem himmel og jord.
Alle er velkommen, og du er med til at bestemme, hvad der skal bringes på dagsordenen.

Vi starter aftenen ud med fællesspisning kl. 18:30, og kl. 19:30 vil vi gå i gang med det officielle program. Spørgsmålene vil blive besvaret af elever fra KFS' Ledertræningscenter.
Tilmeld dig begivenheden på facebook for flere oplysninger (brug linket).

View Event →