MØD KFS: Amalie Skriver

 

Hvad studerer du?

Jeg studerer musikvidenskab på Københavns Universitet og starter på 5. semester efter ferien.

Hvorfor har du valgt KFS København som dit fællesskab?

Jeg blev i efteråret 2013 introduceret til storKFS af en veninde og blev hængende, da jeg kunne mærke, at der var en behagelig atmosfære, og at fællesskabet med de andre kristne studerende var givende og rart at være en del af.
Det jeg godt kan lide ved KFS er, at man møder andre som også oplever, hvad det vil sige at være kristen på sit studie, og derudover er KFS et åbent fællesskab for alle - også for folk som måske er en smule nysgerrige efter hvad det der kristne noget går ud på. Jeg synes det er enormt vigtigt for kristne fællesskaber at være åbent for alle. Jeg føler, at der i KFS er plads til have delte meninger, plads til samtale og debat, og så er KFS særligt god til at have fokus på emner, som er oppe i tiden som fx ‘aktiv dødshjælp’, og hvordan man som kristen kan forholde sig til disse ting.
Og så er vi gode til at hygge os og lave lidt sjov med hinanden.

Hvad glæder du dig mest til i det kommende semester?

Jeg glæder mig til at være en del af et dejligt fællesskab hver uge og dele tro og liv. Mere konkret så glæder jeg mig til mandag d. 3. September, hvor emnet er “Elsker Gud også robotterne? - Om gudbilledlighed, sjæl og humanoide robotters tilnærmelse til det unikt menneskelige”.

Hvilke tanker har du gjort dig om forholdet mellem din faglighed og din tro?

Jeg tænker meget over, hvordan jeg kan tjene Gud, der hvor jeg befinder mig i min hverdag - særligt på studiet blandt de mennesker, som han har sat mig sammen med. Jeg kan rigtig godt lide at inddrage min kristne tro i den musik jeg arbejder med på studiet. Jeg har lige skrevet en eksamensopgave om musikken i Hillsong Church, hvilket jeg syntes var rigtig spændende. Og de sidste to semestre har jeg ofte valgt at bruge kristne sange som materiale til kor og solosang. Jeg vil gerne udtrykke min tro på Jesus og det håb, som jeg har i ham gennem musik, og det er fantastisk at opleve, hvordan Gud er med i det og bruger det til at række ud til andre mennesker. At tjene Gud gennem musik er noget jeg føler, at Gud har lagt mig på hjerte at gøre.