EN JULEHILSEN!

Kære KFS´ere

Vi vil alle fire sige en stor tak for et dejligt KFS år – både for gym. og stud. arbejdet i øst.

Herunder får i en lille status fra KFS året 2015 og et par ord om 2016, som vi ser frem til.. efter en god juleferie selvfølgelig :)
 

GYM STATUS FOR 2015

Fælles for gym og stud ser vi frem til to ”re-lanceringer” af Til Tro og Påskelejr. Til Tro udkommer med nyt layout i en mere helstøbt form fra Marts 2016 og i disse dage arbejder PL16 komiteen på højtryk for at vende bøtten på hovedet.

I år har vi startet flere nye grupper i Øst. Ikke to KFS-grupper er ens, og det er skønt at se, hvordan vi på forskellige måder kan komme til at kende Jesus og gøre Jesus kendt.

LTC’erne har siden i sommers afholdt omkring 45 religionstimer, hvor de har haft muligheden for at fortælle om Jesus til rigtig mange gymnasieelever. Derudover har LTC’erne nydt at besøge gymnasier, kollektiver, vaffelaftener og de fortæller mig, at de selv er blevet inspireret af mødet med jer KFS’ere og jeres måde at være kristne midt i hverdagen.

Gymaften kører som det plejer. Det er hyggeligt at møde jer der, og vi håber i vil komme igen til foråret hvor vi har hele 8 gymaftener planlagt!

I efteråret er KFS på landsplan blevet godkendt som medlem af DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd) og vi har fået en officiel lokalforening i Hillerød. Så nu har vi Gymaften og KFS på Frederiksborg Gymnasium som lokalforeninger. Det giver medlemsfordele både for lokalforeningerne og for KFS på landsplan. Skriv endelig hvis du har nogle spørgsmål!

Ellers glæder vi os over jeres kreativitet og måde at være KFS’er på. Vi håber i vil inspirere hinanden til at dele evangeliet og glædes med de glade og sørge med de sørgende. Nogle steder får KFS-grupper lov til vilde events og andre steder er det ikke tilladt at få et lokale til at mødes i på skolen. Lad os bede for hinanden og for vores skoler.


STUD STATUS FOR 2015

Det har været et år med masser af aktivitet, arragementer og samtaler.

Fire gange har vi i øst inviteret til ”Veritas Forum” (http://www.kfs.dk/veritas). I efteråret har de to Veritas Forums (på H.C. Ørsted og Panum instituttet) været velbesøgte og givet anledning til masser af samtale og debat. Vi ser frem til sandsynligvis igen i F16 at kunne afvikle et Veritas forum i København.

En særlig overraskelse i E15 var interessen omkring vores ”trossamtale mellem Islam og Kristendom”. Pludselig havde vi over 300 tilmeldinger på Facebook og et lokale med plads til 90. Det blev en af de sjældne aftener hvor både kristne og muslimer stod i kø udenfor døren for at være sikre på at på en plads til KFS :)

I øjeblikket er der 10 studiesteds-grupper i København (se hvor: http://www.kfskbh.dk/studiestedsgrupper/). I Foråret 2016 vil vi gøre en indsats for at sprede visionen endnu mere. Det er godt at vide, at der mange steder på de videregående uddannelser er studerende, som har fællesskab om troen på Gud, be´r for studiestedet, kæmper med sammenhængen mellem fag og tro. Desuden er en studiestedsgruppe en god platform for studielivsengagement.

Et eksempel på engagement i sit studiested er eventugerne - også kendt som Convinced? Vi arbejder på igen i uge 10 at afholde tre Convinced? dage. Denne gang med Lunchbars på Frederiksberg Seminarium og CSS. Vi har allerede en taler-aftale i hus med Christian Hoffreiter – som tidligere har vakt begejstring til eventugen i Aarhus.

Følg også med i StorKFS møderne her på siden eller på Facebook. Programmet for F2016 ligger klar, og ser spændende ud!

 

ET ØNSKE OM JULEFRED

Fælles for gym og stud ser vi frem til to ”re-lanceringer” af Til Tro og Påskelejr. Til Tro udkommer med nyt layout i en mere helstøbt form fra Marts 2016 og i disse dage arbejder PL16 komiteen på højtryk for at vende bøtten på hovedet.

I det gamle testamente skriver en af de vigtige profeter i Esajas bog kapitel 9 vers 6 sin forudsigelse af hvad det er vi fejrer i julen:

For et barn er født os,
en søn er givet os,
og herredømmet skal ligge
på hans skuldre.
Man skal kalde ham
Underfold Rådgiver
Vældig Gud,
Evigheds Fader,
Fredsfyrste.

Med ønsket om at julefreden må være til at finde, fordi vi fejrer "fredens fyrste" - hvad enten der er ferie eller eksamener.

Glædelig jul!
Mie, Lisa, Carsten og Kristian