BLOG // MY TIME AT KFS..

BLOG // MY TIME AT KFS..

Hi there! 

My name is Chris and from August until December 2016 I studied as an exchange student at the University of Copenhagen. During this time, I regularly attended KFS meetings and I would like to share some of my experiences with you in the hope that you too will join them in prayer and fellowship.

BLOG // HVAD KENDETEGNER KFS GRUPPEN?

BLOG // HVAD KENDETEGNER KFS GRUPPEN?

Kristeligt Forbund for Studerende er navnet på en organisation, som både er målrettet studerende på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Men hvad er det egentlig, der kendetegner KFS gruppen på en videregående uddannelse? Og hvorfor giver det egentlig mening at have en KFS gruppe, når man måske allerede er i et fællesskab med andre kriste i sin kirke eller forening?

Vi har lavet 4 kendetegn på hvad der opleves som meningsfuldt at bruge tiden på når man mødes på sit studie og med sine medstuderende. De er lavet på baggrund af vores erfaringer med KFS grupper rundt omkring i Danmark.

BLOG // Overblik over Bibelen med "The Bible Project"

BLOG // Overblik over Bibelen med "The Bible Project"

De seneste par måneder har jeg fulgt med i Jeppesens Bibelskole på Radio 24/7. Det har været virkelig spændende, udfordrende og jeg har flere gange måttet undersøge ting som jeg aldrig har tænkt på før.

En af de ting jeg har haft brug for flere gange undervejs (og vi er altså først lige kommet ud af 1. mosebog) er at få de mere overordnede linjer og strukturer på plads.

Her vil jeg varmt anbefale ”The Bible Project”...

LÆS BIBELEN MED RADIO 24-7

Anbefaling af "Jeppesens Bibelskole"
Jeg vil gerne komme med en anbefaling af radioprogrammet "Jeppesens Bibelskole" på Radio 24-7. Bag programmet står radiovært Michael Jeppesen og filosof Rasmus Ugilt.

Deres mål: At læse hele bibelen kronologisk over de næste 4 år - 5 dage om ugen.

Jeg har fulgt med de første ca. 4 uger, og det har været rigtig godt. Ikke fordi jeg er enig i alt hvad der siges og konkluderes, men fordi det rummer masser af gode indsigter og spørgsmål. Og så har det fået mig til at tænke, undersøge og selv gå i krig med teksten.

Eksempelvis har jeg flere gange tænkt ”står der virkelig det”.. Og til min overraskelse opdaget at – det gør der..

Begynd med introduktionen (afsnit 11)    
Hvis man vil i gang kan det anbefales at begynde med introduktionen i afsnit 11, hvor hermeneutikken (tilgangen til teksten) præsenteres.

Her får man en god forståelse for den, både problematiske og befriende, ”indefra” tilgang som Jeppesen og Ugilt lægger til teksten, ligesom man får et hint om værternes eget trosmæssige ståsted.

Podcasts han findes her:
(og selvfølgelig på din tlf. under podcasts)
http://www.radio24syv.dk/programmer/jeppesens-bibelskole/

Bibelskole på Facebook
Udover podcasts kan programmet følges (og diskutteres) på Facebook, og der kan stilles spørgsmål, programmerne kan kommenteres osv.

1andenvinkel.dk
Hvis man ønsker sig en mere teologisk og systematisk tilgang til teksterne – eller bare en anden vinkel end Jeppesens og Ugilts – er det oplagt samtidig at abonnere på indlæg fra bloggen: www.1andenvinkel.com

Her har en flok teologistuderende slået sig sammen om, på skift, at kommentere ”dagens tekst”.

Alt i alt - en virkelig fin måde at komme igennem sin bibel, og samtidig være sikker på at blive udfordret.

Hermed anbefalet!

Kristian Kappel
KFS ansat i Østdanmark